Geven maakt blij!

Wil je ruimte vrijmaken in je woning of kledingkast? Geef je spullen dan aan Opnieuw & Co! Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook het milieu en andere mensen blij.

Door herbruikbare goederen een tweede leven te geven, verkleinen we samen de afvalberg. Je geeft ook andere mensen de kans om te genieten van leuke spulletjes aan betaalbare prijzen. Én je stimuleert jobs op maat in eigen regio!

Geven aan Opnieuw & Co is heel eenvoudig. Ontdek de verschillende mogelijkheden:

Geefpunten - Ophaling aan huis - Inboedelservice

Textielophaling - Containerparken Kledingcontainers

Welke spullen kun jij bij ons kwijt?

Bij Opnieuw & Co kan je al jouw herbruikbare spullen afgeven. Herbruikbaar betekent dat de spullen proper en niet zwaar beschadigd zijn.

 • Huisraad
 • Kleding
 • Meubels
 • Groot en klein elektro
 • Boeken, CD’s en DVD’s
 • Speelgoed
 • Gereedschap
 • Fietsen

 

 

Heb je als bedrijf of winkel overstock of afgeschreven toestellen? Ook deze kan je geven bij Opnieuw & Co! De opbrengsten van de verkochte goederen investeren we integraal in onze werking.

BOEHOE

Geefpunten

Openingsuren Vredebaan 76, Mortsel: ma t/m vrij, 9 uur - 18 uur, zat 9:30-18 uur

Openingsuren winkels ma t/m zat 10 uur - 18 uur

Onze geefpunten

Waar kun je ons vinden?

Vrachtwagen doet ophaling
Gratis ophaling

Geraak je niet tot bij Opnieuw & Co en woon je in één van onze 10 verzorgingsgemeenten? Dan komen wij jouw herbruikbare spullen graag bij jou thuis ophalen.

Gratis ophaling

Een ophaling aan huis is helemaal gratis als je spullen op het gelijkvloers staan, gedemonteerd indien ze niet door de voordeur kunnen. Tegen een klein prijsje demonteren we je goederen voor jou en/of halen we ze naar beneden.

Vraag een ophaling aan:

Inboedelservice

Moet je hele woning worden leeggehaald en woon je in Boechout, Duffel, Edegem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Mortsel, Nijlen of Ranst? Ook daar helpen we je graag bij!

Wij demonteren, verpakken en ontruimen je hele woning van zolder tot kelder. Uiteraard laten we alles netjes achter, zodat je woning klaar is voor een nieuw leven.

Wij kunnen ook een ladderlift voorzien. Je zorgt zelf voor parkeerborden als dit nodig is. Wij laten dit tijdig aan je weten.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houden onze medewerkers 1,5 meter afstand en dragen ze altijd een masker en handschoenen.

Onze inboedelservice is betalend, maar hoeft niet duur te zijn. Voor een compleet kostenplaatje, gaan we als volgt te werk:

 1. We maken een afspraak voor een kijkbezoek.
 2. Tijdens het kijkbezoek maakt onze verantwoordelijke een inventaris van de inboedel.
 3. Wij bezorgen jou na het kijkbezoek een duidelijke offerte met een volledig overzicht van de kosten, werkuren, ladderlift,…
 4. Als jij de offerte goedkeurt, maken we een afspraak voor de inboedelopruiming.
 5. We gaan aan de slag en laten alles netjes achter.

Vraag een prijsofferte aan

huis aan huis ophaling
Textielophaling

Wij halen textiel en lederwaren huis-aan-huis op in de volgende gemeenten: Boechout, Kontich, Mortsel, Nijlen, Lint, Hove, Edegem en Ranst.

Een week voor de inzameling krijg je een flyer in de bus. Op de dag van de ophaling plaats je jouw textiel en lederwaren in een gesloten doos of zak op de stoep, samen met de uitnodiging.

Wij doen de rest!

Inzamelpunt recyclagepark

Plan je een bezoekje aan het recyclagepark ? Neem dan ook al jouw herbruikbare spullen (behalve meubels) mee!

Wij werken samen met recyclageparken in 10 verschillende gemeentes. Je kan je goederen hier helemaal gratis achterlaten in onze Opnieuw & Co-containers of -inzameltafels. De medewerkers van het recyclagepark wijzen jou graag de weg.

Onze kledingcontainers

Waar kun je ons vinden?

Kledingcontainers

* Door de overrompeling aan goederen die we de laatste maanden kregen, staan de kledingcontainers in het straatbeeld nog niet terug. Je kan voorlopig wel terecht bij de containers aan onze winkels of in het recyclagepark.

Heb je kleding, huishoudelijk textiel of lederwaren die je niet meer gebruikt? 

Stop ze dan in een stevige, gesloten zak en breng ze eenvoudigweg naar een van onze 73 kledingcontainers. Dag en nacht, wanneer het best voor jou past!

Wat mag je allemaal in de container stoppen? 

Kleding, schoenen (gepaard), accessoires, beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden), keuken- en badkamertextiel (hand- en theedoeken, schorten, washandjes), woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen), knuffels, propere lappen of textiel met een klein defect.